Αεροπορικά εισιτήρια με κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ για την Αegean Airlines
Αεροπορικά εισιτήρια
2013-12-07 06:28:27

Αεροπορικά εισιτήρια με κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ για την Αegean Airlines

Αεροπορικά εισιτήρια με κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ για την Αegean Airlines στο 9μηνο. +9% οι επιβάτες.

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών για την Aegean Airlines στο 9μηνο του έτους. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 532,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με το 2012.

Κατά την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 59,2 εκατ., σε σύγκριση με ζημίες 8,7 εκατ. το 2012. Στα ανωτέρω αποτελέσματα δεν περιλαμβάνεται η Olympic Air που αποκτήθηκε αργότερα.

Η βελτίωση του κύκλου εργασιών και του αποτελέσματος προέρχεται εξολοκλήρου από την επένδυση στην ανάπτυξη και την απόδοση του δικτύου εξωτερικού, που ενισχύθηκε περαιτέρω, λόγω και των ευνοϊκών συνθηκών που επεκράτησαν στη χώρα κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και της ωρίμανσης της παρουσίας της εταιρείας σε νέες αγορές.

Η Aegean Airlines μετέφερε 3,2 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2012. Η μέση πληρότητα των τακτικών πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού ενισχύθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 80%, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση του αποτελέσματος.

Η Aegean Airlines μετέφερε 9% περισσότερους επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας, ενώ σημαντική αύξηση 22% επιτεύχθηκε στην κίνηση εξωτερικού από και προς τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

 

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2012 με την Aegean Airlines να μεταφέρει 2,1 εκ. επιβάτες.

Συνολικά η Aegean Airlines μετέφερε 5,3 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, παρουσιάζοντας αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2012.

 

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Επενδύουμε με συνέπεια στην εξωστρέφεια και την στήριξη του τουρισμού με αποτέλεσμα να ωφεληθούμε σημαντικά από την άνοδο του ρεύματος προς την χώρα. Η είσοδος σε νέες αγορές, η ωρίμανση των προσπαθειών διείσδυσης σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες διαχείρισης του κόστους των προηγούμενων ετών, οδήγησαν την Aegean Airlines να καταγράψει σημαντική κερδοφορία το εννεάμηνο του 2013, ύστερα από μία τριετή περίοδο ζημιών.

Τα αποτελέσματα της Olympic Air, που θα είναι ζημιογόνα για το σύνολο του έτους, δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα εννεαμήνου διότι η εξαγορά πραγματοποιήθηκε την 23η Οκτωβρίου 2013. Θα συμπεριληφθούν όμως και θα επιβαρύνουν τα συνολικά ετήσια αποτελέσματα.

Είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια καθώς τώρα, μαζί, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή δυναμική. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ήδη με την προσφορά χαμηλότερων ναύλων και τις άμεσες παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο, για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013, μετά από 4 χρόνια κάμψης, εμφανίζεται μικρή αύξηση της κίνησης σε αρκετούς προορισμούς εσωτερικού».